Recensies

Hieronder vind je zowel links naar recensies die op onze eigen website te vinden zijn als op andere websites.

Recensie: Veer-kracht

Je wordt geboren met het Marfan syndroom, je ontvangt een wat lang en slungelachtig lichaam. Hoe ga je om met kwetsbaarheid en de littekens die je opdoet? Maar vooral hoe groei je als vrouw naar een eigen lifestyle. Holkje van der Veer is een zuster, een dominicanes. Zij beschrijft in dit boek hoe zij vanaf haar kinderjaren positief en met veerkracht met haar bijzondere lichaam leert omgaan. 
Margriet van de Bunt heeft het graag gelezen: "Het is een lichtvoetig en eerlijk boek geworden, waarin ze ervaringen aanhaalt die bepalend zijn voor haar leven en spiritualiteit."
Klik hier om de recensie te lezen, en hier om het boek te bestellen. 

Recensie Vasten

Veertig dagen geen wijn drinken of tv kijken, niet op Facebook, tijd inruimen voor bezinning en overdenking … Dat klinkt als een straf. Maar blijkbaar levert het ook iets op. Want vasten is aan een revival bezig. Het boek Vasten van Idelette Otten en Olga Leever geeft praktische tips en handreikingen aan mensen die willen vasten. Religieus of seculier. Dit boek is ook een ontmoeting met mensen. Zij vertellen over hun motivatie om te vasten vanuit diverse achtergronden. Margriet van de Bunt schreef een enthousiaste recensie over dit boek.

 

Recensie Stilte als antwoord

Sara Maitland is een feministisch-theologisch auteur en schreef onder andere de roman Dochter van Jeruzalem. In Stilte als antwoord begint ze bij haar motivatie om onderzoek te doen naar stilte terwijl ze naar eigen zeggen uit een zeer rumoerig gezin afkomstig is.

Recensie Herstory of Art

Vrouw en kunst aller eeuwen. Recensie door Marianne van Waterschoot op de website van Het Beeldende Kunstjournaal van Herstory of Art – Karin Haanappel

Recensie Eten als een Franse non

Een gezonde geest in een gezond lichaam - Recensie door Marianne van Waterschoot van Eten als een Franse non – Miek Pot

Recensie Doorkruist land

Recensie op Nieuwwij.nl door Marianne van Waterschoot van Doorkruist land. De contemplatieve weg – Miek Pot

Recensie De vrouw die ik was

HEKS IN DE HEKSENKRING - Recensie door Marianne van Waterschoot van De vrouw die ik was – Lisette Thooft

Recensie Flexibel geloven

Recensie op Nieuwwij.nl door Bert Altena van Flexibel geloven. Zingeving voorbij de grenzen van religies – Manuela Kalsky en Frieda Pruim